nyitólap
ökológiai lábnyom
jogszabályok
technológiák
eLeMeM
referencia
linkek
személyes
    szubjektív
    hivatalos
    English
elérhetőség

Liquid Manure Managing

Szubjektív önéletrajz

 • 1991-ben végeztem az (akkor még) Gödöllői Agrártudományi Egyetem biotechnológia szakán.

  A bárányok és anyjuk kapcsolatának etológiai vizsgálata volt első tudományos munkám, melynek eredményeit professzorom szaklapban publikálta, nevemet tásszerzőként feltüntetve.

  Etológiai kutatásaimat Bodó Szilárd évfolyamtársammal (aki ma a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont munkatársa) folytattuk kosok agresszivitásának vizsgálatával. E munkánkért a Tudományos Diáköri Konferencia országos nívódíját kaptuk.

  Egy évet az ELTE egér embriológiai laboratóriában dolgoztunk Alsógödön. Az itt tanultak alapján létrehoztuk a Gödöllői Egyetem emlős embriológiai laboratóriumát, és megírtuk diplomamunkánkat.

  Az egyetemen ismerkedtem meg a számítógéppel. BASIC nyelven írtam programot kutatási eredményeink feldolgozásához, majd Pascal programozást tanultam.

 • Az egyetem után nem folytattam a szakmai munkát. Nem láttam biztosítottnak a kutatás anyagi feltételeit Magyarországon, valamint tapasztalataim szerint a kutatás és a család nem csinálható jól egyszerre. Így kerültem a Procter&Gamble-hoz.

  Itt tanultam meg az MsOffice használatát. Írtam Excel-ben makrókat, Access-ben export-nyilvántartó rendszert.

  Installáltam és használtam a Platinum nevű ügyviteli szoftver raktár modulját.

 • Saját tulajdonú Kft-ben 1996 óta dolgozom.

  Az első évben megtanultam annyira könyvelni, hogy (eleinte papíron) könyveltem a cég pénzügyeit.

  Delphi-ben készítettem egy raktár-nyilvántartó programot.

  Folyamatosan fejlesztem azt az Access-adatbázist, amelyben nyilvántartjuk ügyfeleinket, leltárkészletünket, pénzügyeinket.

  A rEvolution szoftvercég felkérésére teszteltem ügyfélnyilvántartó programjukat.

  2002 végén saját ötletem alapján hígtrágya-kezeléssel kezdtem foglalkozni. 2005-ig a Liquid Manure Managing (eLeMeM) technológia meghonosításán dolgoztam. Felkutattam és meggyőztem a lehetséges partnereket és hatóságokat, valamint saját kutatásokat folytattam Reményi Dórával közösen, aki ebből írta meg diplomamunkáját. A projekt cégünkön kívül álló okok és körülmények miatt az első sikeres hígtrágya-kezelő telep megépülése után félbeszakadt.

  Néhány hét alatt tanultam annyit a html-ről, hogy elkészítettem ezt a honlapot.